logo

 


ÉPÜLETGÉPÉSZETI TERVEZÉS, REFERENCIÁK  

Szolgáltatások

Tervezési szolgáltatások:

Koncepció terv
Elvi engedélyezési terv
Engedélyezési terv
Tenderterv
Kiviteli terv
Megvalósulási terv
Tervezői művezetés

Főbb tervezési területek

Központi fűtés :
A gáztüzelésű hőközpontok, vagy a napjainkban igen népszerű szilárd tüzelésű rendszerek esetleg ezek integrálása. Napkollektoros rásegítés a használati melegvíz ellátására , vagy a fűtési rendszer részére (akár uszoda). Radiátoros vagy felületfűtések tervezési egyedi igények alapján, családi házaktól a több 100-kW-os központi kazánházas rendszerekig.

Vízellátás csatornázás:
Telekhatáron belüli vízellátó rendszerek tervezése, központi vízszűrős vízlágyítós egységekkel, solar rendszerű HMV termelés rásegítéssel. Szürkevíz hasznosító rendszer tervezése.

Szellőzés:
A legegyszerűbb depressziós szellőzésektől a családi házak egyedi mini légkezelős szellőzésén (földhő hasznosítással is) át , a komplett szellőzésekig. Konyhák, éttermek dohányzók szellőzőrendszerének tervezése.

Gázellátás:
Családi házak gázellátásának tervezésétől a komplett akár ipai csarnokok belső gázellátás tervezéséig, engedélyezéssel

Hűtés:
Split, fan-coil vagy felülethűtési rendszerek tervezése egyedi igények alapján


Refenciák

Referencialista:

Eger, Vár Eger, Vár, DÉZSMAPINCE HASZNOSÍTÁSA
Bővebben

Vármúzeum műhelyszellőzése:  a tervezés éve 2000. Az egri vár restauráló műhelyébe terveztünk elszívóberendezést, amely a keletkezett gőzöket és a porszemcséket képes elvezetni.

 17 lakásos társasház: a tervezés 2000-ben kezdődött. Az Egri Építész Irodával történő együttműködés során a Bartakovics úton tervezett és épült 17 lakáos társasház teljes belső gépészeti tervezése a feladatom volt. 

 Appartmanház Cserszegtomaj.: tervezés éve 2002. A kiemelkedően magas igényességű épületet a Forma Rt.-vel együttműködve terveztük. Az épület 4 szintes és az alsó szinten padlófűtés található. Feladatom az épület központi fűtésének és belső gázellátásának tervezése volt.

Fegyverkiállító terem: A Dobó út 9.szám alatt található fegyverkiállító termet 2002-ben terveztük, a kiállítótér fűtés teljes egészében padlófűtéssel oldottuk meg. Feladatom az épület központi fűtésének belső gázellátásának tervezés volt.

Duna Agria lakópark I-II-III ütem.: tervezés éve 2002-2003.  Az összesen 145-lakásos társasház és a hozzá tartozó mélygarázs gépészeti tervezésében vettem részt. Feladatom az épület  központi fűtésének és belső gázellátásának és  a mélygarázs szellőzésének tervezés volt.

Hallgatói klub: (2003) Eger Leányka út alatt épülő HÖK klub szintén kiemelt igényességű gépészetet kívánt, az igényes belsőépítészet miatt. Feladatom az épület épület központi fűtésének és belső gázellátásának és vízellátásának tervezés volt.

Látogatói Központ Bükki Nemzeti Park: (2004) Mátrafüred, Parádi út alatt épülő Tájegységközpont. Feladatom teljes épülegépészeti rendszer: az épület központi fűtésének, belső gázellátásának és vízellátásának tervezés volt.

VOLKSWAGEN Autószalon Gyöngyös komplett  gépészeti tervezése

(hűtés-fűtés – gázellátás – vízellátás – szellőzés - sűrített levegő hálózat) Év: 2005.

FEKETE KOS FOGADÓ Bükkzsérc komplett gépészeti tervezése központi fűtés, szellőzés, központi porszívó hálózat, vízellátás

Sürgősségi Betegállátó Osztály Eger Ambulancia helyiségének szellőzésének és hűtésének tervezése.

Gondozási Központ Eger-Felnémet komplett gépészeti tervezése.

EKF Eger, Klapka György úti kollégiumának átalakítása tanulmányi épületté (fűtés – gázellátás – vízellátás – szellőzés ) 
Év: 2007.

Térségi Integrált Szakképzési központ (TISZK) Eger, Hadnagy út komlpett gépészeti felujítása
(fűtés – gázellátás – vízellátás – szellőzés ) 
Év: 2007.

K&H Bankfiókok tervezése Északmagyaroszágon (Balmazújávos, Ózd, Rakamaz)
(hűtés-fűtés – gázellátás – vízellátás – szellőzés )   
Év: 2007-2008

Bükkszék faluház teljes gépészeti tervezése
(fűtés- gázellátás-vízellátás)
Év:2008

Közepes teljesítményű kazánházak (50-300kW) fűtésének áttervezése biomassza tüzelésű kazánházakra

Heves Megyei Múzeumi Szervezet rakátárbázisának teljes gépészeti tervezése. A feladat a tárolt anyagok szabályozott hőmérsékletű és páratartalmú viszonyok közötti tárolásának megtervezése volt.
Év:2009

Mátészalka, Győrtelek óvodáinak gépészetének teljes újratervezése az intézmények felújítása részére.
(fűtés-gázellátás-konyhaszellőzés-gázellátás)
Év:2010

Igényes családi házak komplett gépészeti tervezése
(gázellátás- hűtés-központi szellőzőrendszer- felületfűtés-vízellátás)
Év:2011

    
   
[ Főoldal | ReferenciákTanusítvány | Kapcsolat ]